3 Ocak 2017 Salı

TOPLUCA CİNNET GETİRENLER




İlgili resim


Yılbaşı gecesinde bir gece kulübüne silahlı saldırı düzenlenmiş ve 39 kişi hayatını kaybetmişti.
Toplum ya da insanlık "bizden değil" anlayışına kapılarak birbirlerini acımasızca katlediyor.
İnsanların gözleri adeta dönmüş vaziyette... Topluca cinnet getiriyorlar. Cinnet bilinçsiz olarak gerçekleşir , sinir ve bunalımdır bir nevi. 
Öncelikle belirtelim: 
Gece kulübünde öldürmek sevap gibi bir şey yok
Allah kimseyi öldürmemizi istemez 
Allah'ın verdiği canı yalnızca o alır savaşlarda öldürmek vardır. Ancak onun da kuralı vardır. Düşman saldırdığı anda öldürmek gerekir. Allah zorba değildir bir Müslüman da zorba olamaz olmamalıdır.
Sırf bizden değil algısından dolayı insanlar birbirleriyle ayrıştı. 

Benim adım Khan filminde ilk sahnelerde Amir Khan'ın annesinin söylediği bir söz var "insanlar ikiye  ayrılır: iyiler ve kötüler" oldukça hoşuma giden bir söz bu.
İnsanlar insanlıklarını bir tarafa bırakmışlar kendi heves ve arzularına kurban gidiyorlar. Öldürerek hele hele -Allah Büyüktür- tekbir sesleriyle birini öldürmek  , güya bunu Allah için yapıyorlar...
Suçunuza Allah'ın adını karıştırmayın bari...

Kur'an -ı Kerim'de Allah insanlara “Bundan dolayı İsrailoğullarına (Kitapta) şunu yazdık: Kim, bir insanı bir can karşılığı veya yeryüzünde bir bozgunculuk çıkarmak karşılığı olmaksızın öldürürse, o sanki bütün insanları öldürmüştür. Her kim de birini (hayatını kurtararak) yaşatırsa sanki bütün insanları yaşatmıştır. Andolsun ki, onlara resullerimiz apaçık deliller (mucize ve ayetler) getirdiler. Ama onlardan birçoğu bundan sonra da (hâlâ) yeryüzünde aşırı gitmektedir (Maide S. 32.)

“(Ey Muhammed!) De ki: “Gelin, Rabbinizin size haram kıldığı şeyleri okuyayım: Ona hiçbir şeyi ortak koşmayın. Anaya babaya iyi davranın. Fakirlik endişesiyle çocuklarınızı öldürmeyin. Sizi de onları da biz rızıklandırırız. (Zina ve benzeri) çirkinliklere, bunların açığına da gizlisine de yaklaşmayın. Meşru bir hak karşılığı olmadıkça Allah’ın haram (dokunulmaz) kıldığı canı öldürmeyin. İşte size Allah bunu emretti ki aklınızı kullanasınız (En’am S. 151. Ayet).”

Allah insanı yarattı , insana değer verdiği için onu kullarının arasına kattı. Maalesef insanlar Allah'ın değer verip yarattığı insanlara kıyıyorlar. Oysa Allah açık açık öldürmeyin diyor. 


İnsanların yaşam tarzına karışamayız. Biz gerçeği söyleriz onlar uyar ya da uymaz. Kimse kimsenin ateşinde yanmayacaktır. Herkes kendi günahını kendi yüklenecektir.  Yeniden ölenlere Allah'tan rahmet kalanlara baş sağlığı diliyorum. Terörün her türlüsünü lanetliyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder