27 Ekim 2018 Cumartesi

#Donuyoruz !

"Tunceli'nin Nazimiye ilçesi kırsalındaki operasyonda 2 askerimiz donarak şehit oldu. Valilikten yapılan açıklamada askerlere 'hipotermi tanısı' konduğu söylendi. "  (Sözcü internet sitesinden alıntılanmıştır.)

(Görsel Sözcü'den alınmıştır)

Yine Türk milleti olarak ciğerlerimiz dağlandı.İki askerimiz hava koşulları nedeniyle şehit oldu. Peki neden? Biz rahat uyuyabilelim diye... Söylenecek yazılacak söz yok artık. Hergün askerlerimiz şehit oluyor maalesef kimse bunun önüne geçemiyor. Hâlâ Pkk , terör sempatizanı insancıklar (!) ve siyasi ayakları Türkiye'ye küfrederken utanmadan bu milletin ekmeğini yiyip suyunu içebiliyor. Dost gibi davranıp sırtımızdan vuranlar da az değil. Terör bitsin diye atılmaya çalışılan bütün adımlar terörü daha da besliyor adeta... Hz.Ali efendimizin o güzel sözü aklıma geliyor. O güzel Emir el Muminin şöyle buyurdu :"Herşeyi affediniz ama vatana ihaneti asla affetmeyiniz". Bugün ise o vatan hainlerinin temsilcileri meclisimizde... Bizim verdiğimiz vergilerle aldıkları maaşlarla pkk nın sözcülüğünü yapıyorlar. Buna da kimse dur demiyor /diyemiyor. Vatan evlatlarımız gencecik kardeşlerimiz bu hainler yüzünden bugün hayatlarını kaybediyor. Kimisi bir çatışma da kimisi ise elverişsiz koşullarda. 

Sarıkamış şehitleri gibi bu askerlerimiz Tunceli halkını terör belasından bir nebze olsun korumak için çıktıkları yolda bir kurşun dahi atamadan hakka yürüdüler. O zaman  (sarıkamış olayı) imkan yoktu. Askerlerin ne giyeceği ne yiyeceği vardı. Peki bugün ? İmkanlar yetersiz mi ? Önlem alınamaz miydi? Bu soruların cevabını zaman gösterecek!!!

#Donuyoruz Hashtegi Twitterda TT'ye Girdi 

Türk milleti yaşanan bu üzücü olaya kayıtsız kalmadı. Onbinlerce kullanıcı twitter hesaplarından #Donuyoruz hashtegi ile fikirlerini paylaştı. #Donuyoruz TT'ye girdi. En son rakam 26 bin twit. Türkiye sesini twitterdan duyurdu. Hükümete tepkilerin dile getirildiği twitlerde saraya yüklenildi.Bazı kullanıcılar ise bedelli askerlik sırasında bekleyen askerler ile iki şehidin fotoğrafını yan yana koyarak bedelli askerlik uygulamasına karşı çıktı. Facebookta ise suriyeli mülteciler deniz keyfi yapsın bizim askerlerimiz şehit olsun tarzında içerikler atıldı. Son zamanlarda yaşanan bu olaylar akla yeniden mi çözüm süreci başlayacak sorusunu getiriyor. Geçtiğimiz günlerde MHP ve AK Parti arasında yaşanan af ve andımız tartışmaları iki partinin arasını açmıştı. Bunu fırsat bilen HDP eş başkanı  Sezai Temelli , Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çözüm sürecine yeniden başlanması için teklifte bulunmuştu. 

AKP Kan Kaybediyor

Ak Parti yaşanan ekonomik krizler ve mülteci meselesinde halkı ikna etmiş gibi görünmüyor. Eğer çözüm süreci tekrar başlarsa bu AK Partinin sonunu getirebilir.Ak Partinin andımız mevzusundaki düşünceleri de milliyetçi kesimi rahatsız etmişti. Herşeyi zaman gösterecek.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder